Kortárs segítés

Camplus - kortárs segítő csoport

A Debreceni Egyetem Kortárs Segítő Csoportja egy pszichológia szakos hallgatókból álló önkéntes csoport, amely a Debreceni Egyetem Esélyegyenlőségi és Mentálhigiénés Központ támogatásával működik. A csoportunk célja, hogy szolgáltatásainkkal segítsük hallgatótársaink életét.

A Camplus a korábbi Hotel Mentál kortárs segítő csoport utódja. A név- és arculatváltás célja, hogy a megújult dizájnnal a korábbinál is több egyetemi hallgatóhoz jussunk el. Az alapvető tevékenységi körök változatlanok maradnak: egyéni konzultáció és csoportos foglalkozás keretein belül találkozunk a kortársakkal. A Camplus 2016 szeptemberében alakult, a kortárssegítők toborzása és kiválasztása után, a beválogatottak egy 30 órás képzésen vettek részt, amely keretein belül felkészülhettek a rájuk váró feladatokra. Az első félév során az új arculat tervezésén, a képzésen, és a csapatépítésen túl, sor került egy hallgatóknak szánt csoportos foglalkozásra is. A „Segítség, kiborít a lakótársam!” című program a XIV. Mentálhigiénés Egyetemi Napok keretén belül került megrendezésre. A résztvevők játékos és interaktív módon szerezhettek tudást és tapasztalatokat az asszertív kommunikációról.

Az elkövetkező időszakban szeretnénk rendszeressé tenni a csoportos foglalkozásokat, továbbá a megújult honlap és facebook profil segítségével szeretnénk elérni, hogy minél több hallgató megismerjen minket, és igénybe vegye az egyéni konzultációs lehetőséget is. A kortárs segítő csoport tagjai a rendszeres, tevékenységgel kapcsolatos megbeszéléseken túl, további (önismereti és szakmai) képzésekben fognak részt venni. A kortárssegítők a szakmai támogatást továbbra is a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ munkatársaitól kapják.